Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

“Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι”

Συγκέντρωση σχολικών ειδών & βιβλίων για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές. Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και International Action Art! Σε συνεργασία με το Humanity Greece!

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί … Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι… Ας γίνουμε το «πλοίο» με το οποίο θα μπορέσουν όλα τα παιδιά να απολαύσουν, όσο το δυνατόν περισσότερα … ΤΑΞΙΔΙΑ!

Επειδή μέσα από τα βιβλία είναι δυνατόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να «χαράξουμε» ένα δρόμο αγάπης και αλληλεγγύης… Συγκέντρωση σχολικών ειδών & βιβλίων για τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές. 

 

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, μέσα από τη δράση «Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι»,  επετεύχθη η συγκέντρωση και αποστολή ενός μεγάλου αριθμού βιβλίων τόσο στο Δημοτικό σχολείο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» όσο και στη Δανειστική/ Χαριστική Βιβλιοθήκη του Δικαστηρίου Ανηλίκων της Καλαμάτας

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του «Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι- Βιβλιοταξιδεύουμε»,κ. Ευσταθία Αντωνοπούλου, Θεοδώρα Γαλάνη και Δήμητρα Δημοπούλου, μετά την ένθερμη υποστήριξη που βρήκε η δράση μας, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε και να την επεκτείνουμε και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά, τα οποία μπορεί να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στα βιβλία. Τα βιβλία είναι ένα μικρό παραθυράκι. Ένα παράθυρο μέσα από το οποίο τα παιδιά μπορούν να δουν τον κόσμο μέσα από μια πιο ευχάριστη οπτική γωνία. Είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» στα χέρια των μεγάλων για να εξηγήσουν κάποιο δυσάρεστο γεγονός ή για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν κάποια δυσκολία. Με αυτό τον τρόπο ελπίζουμε να λειτουργήσουν στην επερχόμενη προσπάθειά μας. 

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν,  η χώρα μας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των τελευταίων χρόνων. Πολλές οικογένειες είδαν τα σπίτια τους και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται στην πύρινη λαίλαπα. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όλοι μαζί προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, με κάθε τρόπο.  Η ομάδα μας έχοντας ως φάρο την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με όλες αυτές τις καταστροφικές συνέπειες μιας δασικής πυρκαγιάς, συλλέγοντας σχολικά είδη και λογοτεχνικά βιβλία. Σε μια προσπάθεια να μην αποσπαστούν τα παιδιά από την προσωπική τους «κανονικότητα»- ρουτίνα, που είναι αναγκαία γι’ αυτά. 

Αν σκέφτεστε ότι θα θέλατε να γίνετε μέρος αυτής της δράσης, από όπου κι αν βρίσκεστε, τότε ακολουθήστε τον παρακάτω «δρόμο»:

 • Επισκέπτεστε ένα από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία ή επικοινωνείτε μαζί τους τηλεφωνικά ή μέσω email, ή μέσω e-shop στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας. Ενημερώνεστε για τα βιβλία και ολοκληρώνετε την αγορά σας με τον τρόπο που θα σας υποδείξουν. 
 • Αφήνετε υποχρεωτικά στο βιβλιοπωλείο τα πλήρη στοιχεία σας, (όνομα, email, τηλέφωνο, τίτλος βιβλίου,, τιμή αγοράς), ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αγορά σας. Αναφορικά με τις online αγορές, μας στέλνετε τα πλήρη στοιχεία της αγοράς (όνομα, email, τηλέφωνο, τίτλος βιβλίου, βιβλιοπωλείο, τιμή αγοράς) μέσω της σελίδας της δράσης στο Facebook «Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι», ώστε να συμπληρώσουμε για εσάς την ειδική φόρμα.
 • Προσφέρετε ένα βιβλίο, εντός της προτεινόμενης θεματολογίας, από την βιβλιοθήκη σας που πλέον εκπλήρωσε το στόχο του και πάει να συναντήσει νέους αναγνώστες. Μπορείτε να αφήσετε τα βιβλία σας:

Στην Αθήνα:

 • Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια

Γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και International Action Art

 • Ζαν Μωρέας 402ος όροφος, κουδούνι resolution (Σοφία Χαροκοπού)

Στην Καλαμάτα:

 • Στο House by Phaos, (Σφακτηρίας 18, υπεύθυνη κ. Νέλλη Κουβελάκη, η οποία με χαρά δέχτηκε να  προσφέρει τον χώρο για την συγκέντρωση των βιβλίων και τις συναντήσεις μας) 

Ας κάνουμε τη φετινή χρονιά, χρονιά που θα βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στον αγώνα της θέσπισης της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Είναι η ώρα να πούμε το δικό μας «ΟΧΙ» σε οτιδήποτε πονά τα παιδιά και το δικό μας «ΝΑΙ» στην κοινή προσπάθεια.

Με εκτίμηση, 

Ελευθερία Χαλίλι

Υπεύθυνοι προγράμματος :

Ελευθερία Χαλίλι

Θεοδώρα Γαλάνη 

Ευσταθία Αντωνοπούλου

Δήμητρα Δημοπούλου

Υποστήριξη: 

 • Γεωργία Παράσχου Ιδρύτρια του Humanity Greece 
 • Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ (House by Phaos) Καλαμάτας.
 • Τρόποι επικοινωνίας με :
 • Την ομάδα της δράσης: «Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι- Vivliotaxidevoume»
 • Τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και International Action Art:
 • Το Humanity Greece 
 • House by Phaos:
 • E–mail[email protected]
 • Σελίδα Facebook: House by Phaos (@housebyphaos)
 • Instagram: @phaos_

Βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στη δράση (Καλαμάτα):

-«ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ», Δήμητρα Δημοπούλου, 27210 28828 , [email protected]

-«Book store», Κονταργύρη Κατερίνα, 27210 22375 [email protected]

-«Bookmark», Λυκούργος Καρολεμέας 27210 21100 [email protected]

This site is registered on wpml.org as a development site.