Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

“Επιχειρηματικοί Διάλογοι: Επιχειρηματικές Ιστορίες από το Δήμο Οιχαλίας”

από τη Θερμοκοιτίδα Messinian Business Routes

Με σημαντική συμμετοχή επιχειρηματιών του Δήμου Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 7.10.2024, η εκδήλωση “Επιχειρηματικές Ιστορίες από το Δήμο Οιχαλίας”, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών διαλόγων της Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας «Messinian Business Routes». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Μελιγαλά, Μαρία Κάλλας, με την παρουσία της Δημάρχου Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιος Αδαμόπουλος, καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που συντόνισαν τα στελέχη του Impact Hub Athens κ.κ. Σόφη Λάμπρου κι Έλενα Καλημέρη, οι κ. Συντέτας Παναγιώτης, κ. Χαρίτσης Παναγιώτης και ο κ. Σταύρος Στούπας, επιχειρηματίες από το Δήμο Οιχαλίας μοιράστηκαν την επιχειρηματική τους διαδρομή, τις αποτυχίες, τις προκλήσεις, αλλά και τις επιτυχίες τους.

Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος για την καταγραφή των αναγκών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να τροφοδοτηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Τις ιστορίες των επιχειρηματιών ακολούθησε διάλογος με τους τοπικούς επιχειρηματίες, για τις δικές τους ανάγκες για την επόμενη μέρα αλλά και το σχεδιασμό σε επίπεδο Περιφέρειας και Επιμελητηρίου για την υποστήριξη.

Κάποια από τα συμπεράσματα κλειδιά είναι ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία προσφέρει ένα μοναδικό στρατηγικό πλεονέκτημα, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της αγοράς τριών μεγάλων πόλεων – Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης – ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα. Η εγγύτητα στην πρωτεύουσα επιτρέπει στους επιχειρηματίες να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις της αγοράς, διατηρώντας τη θέση τους ανταγωνιστική (όπως η παροιμία λέει, «η πέτρα που κυλάει δεν χορταριάζει»). Παράλληλα, η τοποθεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης «κάτω από το ραντάρ» του ανταγωνισμού, αφού μπορεί να επικαλείται την ιδιότητα της περιφέρειας, παραμένοντας όμως ουσιαστικά σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τις μεγάλες πόλεις.

Με αυτή την υποστήριξη από την τοπική κοινότητα, η περιοχή προσφέρει τις βάσεις για την ανάπτυξη, παρέχοντας το “seed funding”  και την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης για νέες ιδέες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας Messinian Business Routes αποτελεί μέρος του προγράμματος Rural Innovation που υλοποιήθηκε από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του ιδρύματος Google, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (ΕΤΑΠ) και την Phaos Κοιν.Σ.Επ.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.