Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

Η Φάος ΚοινΣΕπ αρωγός στην 4η Διημερίδα Αθλοπαιδείας – Κλασσικού Αθλητισμού

Η 4η Διημερίδα Αθλοπαιδείας –  Κλασσικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και Παρασκευή 07 & 08/04/2022  στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Πρόκειται για μία σπουδαία δράση  που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τα τελευταία 4 χρόνια με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας καθώς και του υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

 
image0-8-4-1232x1536-1

Είναι μια διοργάνωση με μεγάλη απήχηση συμμετοχών από σχολεία όλης της Ελλάδας, τα οποία κάθε χρόνο προσεγγίζουν τον χώρο βιωματικά και με σεβασμό. Φέτος συμμετείχαν συνολικά 49 σχολικές μονάδες δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 2.500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου να δώσουν και πάλι ζωή στον χώρο τον οποίο καλλιεργήθηκε στην αρχαιότητα ο αθλητισμός και ο πολιτισμός της Ελλάδας.

 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν μα και για όσους παρακολουθούσαν την αναπαράσταση των αρχαιότερων αθλημάτων, με ιδιαίτερη συγκίνηση κατά την απονομή μεταλλίων στους μαθητές με την μεγαλύτερη απόδοση.

Πέρα όμως από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε αυτό το ξεχωριστό συμβάν, σημαντική συμβολή είχαν και οι εθελοντικές ομάδες όλων των ηλικιών που στήριξαν τη διοργάνωση. Μεταξύ αυτών ήταν και η «Φάος» ΚοινΣΕπ, η οποία ανέλαβε των συντονισμό των εθελοντών των τοπικών Συλλόγων και Φορέων και έζησαν από κοινού την εμπειρία της προσφοράς στον μεγαλειώδες τόπο της Αρχαίας Μεσσήνης! Παράλληλα, στην εθελοντική ομάδα συμμετείχαν ψηφιακοί νομάδες και φοιτητές που βρίσκονται στην πόλη της Καλαμάτας μέσω προγραμμάτων  Erasmus, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία! 

This site is registered on wpml.org as a development site.