Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

Μαζί γεμίσαμε και φέτος τις τσάντες!

Αγαπητοί φίλοι της Κοιν.Σ.Επ «Φάος» και του House by Phaos,

Πάνω από 100 πλήρως εξοπλισμένες μαθητικές τσάντες και εκατοντάδες σχολικά είδη, συγκεντρώθηκαν και φέτος για μαθητές όλων των βαθμίδων, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις, μέσα από τις κοινωνικές εθελοντικές δράσεις «Τα σχολεία αρχίζουν και οι τσάντες γεμίζουν!»  και «Βοήθα τον συμμαθητή σου».

Στο πλαίσιο των δράσεων οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, παρέλαβαν από τους εκπροσώπους των φορέων που συνεργάστηκαν, τα σχολικά είδη και πρόκειται να τα διανείμουν στους μαθητές.

Τη φετινή χρονιά, η κοινωνική δράση για συγκέντρωση σχολικών ειδών, ενισχύθηκε με την παρουσία του νεοσύστατου Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας, ο οποίος καθόλη τη διάρκειά της βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.  

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Μεσσήνη, με βασικά σημεία συγκέντρωσης στην Καλαμάτα: το Πνευματικό Κέντρο, το House by Phaos, καθώς και τα βιβλιοπωλεία Μουτζούρα, Μακρής, Κονταργύρη, Βιβλιόπολις-Δημοπούλου, Όλα χαρτί, Κλεψύδρα, Bookmark Λυκούργος, Δημητριάδης και Λυμπερόπουλος. Επιπλέον, συνέβαλαν σημαντικά οι επιχειρήσεις Toy City, το Φιλολογικό Φροντιστήριο Θεοδώρα Σπανού και το Γυμναστήριο I body.

Σημαντικοί υποστηρικτές  της δράσης αυτής ήταν το «Rotary Club Καλαμάτα-Φαραί και Σαντορίνης», το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεσσηνίας, οι υπάλληλοι του καταστήματος Καλαμάτας τα Marks and Spencers, καθώς και το Σωματείο Εθελοντών του Δήμου Μεσσήνης. Σχολικά είδη επίσης πρόσφεραν η γυναίκεια ομάδα Βόλεϊ «Απόλλων Καλαμάτας», ο αθλητικός όμιλος  «Ανθεμις» και ο Φιλοζωικός ‘Όμιλος Καλαμάτας, καθώς και πλήθος κόσμου. Η συμβολή τους ήταν καταλυτική στην επιτυχία της προσπάθειας και στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών για τη νέα σχολική χρονιά.

Σχολικά είδη, παραδόθηκαν επίσης στην «Κιβωτό του Κόσμου», στα Παιδικά Χωριά SOS Παράρτημα Καλαμάτας,  στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και στη Κοιν.Σ.Επ «Φροντίζω».

Η δράση «Τα σχολεία αρχίζουν και οι τσάντες γεμίζουν!» ήταν μια πρωτοβουλία της Κοιν.Σ.Επ. “Φάος” και υποστηρίχθηκε από την ΑΜΚΕ “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε”, την Κοιν.Σ.Επ. «Ρέκτης», τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινότητα Καλαμάτας  και τον Δήμο Μεσσήνης.

Η δράση «Βοήθα τον συμμαθητή σου» διοργανώθηκε από τον Εθελοντικό Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η συμβολή όλων αυτών των φορέων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της δράσης, προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία στους μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με τα απαραίτητα εφόδια.

Από την υποστήριξη, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διέδωσαν αυτή την υπέροχη δράση, συμβάλλοντας σημαντικά στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην επιτυχία της προσπάθειας. Η συλλογική αυτή προσπάθεια ανέδειξε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη στήριξη των μαθητών, διασφαλίζοντας πως κάθε παιδί θα έχει τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες προς κάθε έναν από εσάς, τα μέλη της κοινότητάς μας. Η αδιάλειπτη στήριξή σας στις πρωτοβουλίες μας αποτελεί, για άλλη μια φορά, τον ακρογωνιαίο λίθο που οδήγησε στην επιτυχημένη υλοποίηση της τρέχουσας δράσης. Μέσα από τη δική σας ενεργή συμμετοχή, ανοίγουμε τον δρόμο για ακόμη περισσότερες δράσεις που θα ωφελήσουν την κοινότητά μας στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά και ανυπομονούμε για όλα όσα θα καταφέρουμε μαζί!

 

This site is registered on wpml.org as a development site.