Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας στην Καλαμάτα!

Το Σάββατο 08 Οκτώβρη 2022, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ημερίδας «Agrifood Solving» στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας από την Mindspace, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στην προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος των νέων στην περιοχή της Μεσσηνίας, φέρνοντας τους συμμετέχοντες νέους και  τοπικούς επιχειρηματίες πιο κοντά και δίνοντάς τους ταυτόχρονα  την ευκαιρία να αποκτήσουν soft skills μέσω εργαστηρίων και δραστηριοτήτων.

Όλοι οι συμμετέχοντες νέοι έλαβαν δωρεάν συμμετοχή για το Mindspace University προκειμένου να ξεκινήσουν το επιχειρηματικό τους ταξίδι και να διευρύνουν την επιχειρηματική τους νοοτροπία.

Στο πρώτο μέρος οι  ομιλητές, αναφέρθηκαν στις δικές τους γνώσεις κι εμπειρίες, μεταδίδοντας στους συμμετέχοντες ο καθένας από την πλευρά του, γνώσεις.

Σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, οι Αναστάσιος Καραμπότσος από την «Ελαιουργία Καραμπάτσος», ο Νίκος Κουτσούκος από το «Σχολείο Ελιάς κι Ελαιολάδου Καλαμάτας», η Ιωάννα Μηλιώνη από το «Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας» και ο Ιωάννης Πάζιος από την «Αγροτική Ένωση Μεσσηνίας», αναφέρθηκαν σε σημαντικά σημεία.

Τρεις από τους ομιλητές μας φιλοξένησαν επίσης τα δικά τους εργαστήρια. Η Μαίρη Ρήγα από το Δικηγορικό Γραφείο «Cremer and Partners» φιλοξένησε ένα νομικό εργαστήριο, η Νέλλη Κουβελάκη από τη «Phaos ΚοινΣΕπ» περιέγραψε την αξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ο Ηλίας Καλφακάκος από το «AlphaBrain» φιλοξένησε ένα εργαστήριο σχετικά με την επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων.

Το δεύτερο μέρος αφορούσε στους συμμετέχοντες. Δούλεψαν πάνω στην ιδέα τους, την οργάνωσαν  με τη βοήθεια των ομιλητών που λειτούργησαν κι ως μέντορες.

Στόχος ήταν στο τελευταίο μέρος να την   παρουσιάσουν μπροστά σε όλους κι οι ομιλητές, που έδρασαν ως κριτές να αποφασίσουν  βαθμολογώντας και κρίνοντας την καθεμία ιδέα με βάση 4 παράγοντες: Καινοτομία, Παρουσίαση, Συνάφεια και Σκοπιμότητα.

Στη νικήτρια ομάδα δόθηκε πιστοποιητικό επιτυχίας και σε 2 άτομα από την 1η και την 2η ομάδα της κατάταξης δόθηκαν δωρεάν συμμετοχή, μεταφορά και διαμονή σε ένα από τα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ που φιλοξενείται στην Κύπρο ,με θέμα «Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας μέσω της Επιχειρηματικής Μεθόδου».

Την εκδήλωση υποστήριξε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

This site is registered on wpml.org as a development site.