Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

Ο Δήμος Καλαμάτας στο 1ο Athens Nomad Fest

Το πρώτο AthensNomadFest πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, του οποίου υποστηρικτής ήταν ο Δήμος Καλαμάτας.

Τα NomadFest, αποτελούν θεσμό στις κοινότητες των ψηφιακών νομάδων, αφού συγκεντρώνουν εξ αποστάσεως εργαζομένους, ελεύθερους επαγγελματίες, κι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ αποτέλεσε σημείο συνάντησης για τη διεθνή κοινότητα των ψηφιακών νομάδων και ήταν αφιερωμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στη δικτύωση και στην ανταλλαγή ιδεών.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 με πρωινή βόλτα στην Αθήνα, και στις 18:00  στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, ακολούθησε ομιλία καλωσορίσματος και ποτά στον Κήπο του Παντείου. 

Στα μπανερ της διοργάνωσης, δέσποζε το λογότυπο του Δήμου Καλαμάτας

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, ξεκίνησε με συνεδρίες ευεξίας στον Κήπο του Παντείου και στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες που κάλυψαν θέματα που αφορούν τη νέα εποχή της εργασίας, την επιχειρηματικότητα και την ευεξία, από ομιλητές από διάφορες χώρες που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους. 

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Στρατ. Σχεδιασμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Κλιμ. Ουδετερότητας Βασίλης Παπαευσταθίου, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ “Greeceas a Nomad Hub – Opportunities and Challenges”. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ένας digital nomad στην Ελλάδα, οι λόγοι που η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό προορισμό και οι στρατηγικές που θα μπορούσαν αν εφαρμοστούν ώστε όλη η χώρα να αποτελέσει ένα διεθνές hub συνεργειών. Πριν την έναρξη του πάνελ, προβλήθηκε εντός του αμφιθεάτρου, βίντεο με δηλώσεις ψηφιακών νομάδων που έχουν διαμείνει στην Καλαμάτα.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η τελευταία μέρα του φεστιβάλ, ξεκίνησε ξανά με συνεδρίες ευεξίας, και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2. 

Το συνέδριο παρακολούθησαν συνολικά 130 άτομα, ενώ από τη διοργάνωση προετοιμάζεται προωθητικό υλικό (βιντεο-φωτογραφίες κλπ) που θα αποσταλεί στις κοινότητες των ψηφιακών νομάδων ανά τον κόσμο. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η ημερομηνία για το 2 ο Athens Nomad Festival, την 26-28 Σεπτεμβρίου 2025.

Kαθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, υπήρχε περίπτερο ενημέρωσης στην είσοδο του αμφιθεάτρου, το οποίο στελέχωναν συνεργάτες της Κοιν.Σ.Επ. «Φάος», προσφέροντας όλη την απαραίτητη πληροφόρηση προς τους συμμετέχοντες για την πόλη της Καλαμάτας και τους λόγους που ένας ψηφιακός νομάς την επιλέγει. Στο σημείο υπήρχε οθόνη όπου προβάλλονταν βίντεο της πόλης, βίντεο με δηλώσεις ψηφιακών νομάδων κι ενημερωτικοί τουριστικοί οδηγοί.

Το ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ήταν πολύ μεγάλο για τον προορισμό, ενώ οι ευκαιρίες δικτύωσης αξιοποιήθηκαν πλήρως προκειμένου η Καλαμάτα να μπει στο χάρτη των κοινοτήτων των ψηφιακών νομάδων, στοιχείο που αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.