Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

“Παρούσα η Καλαμάτα στο 1ο Work from Greece Summit για τους ψηφιακούς νομάδες”

Μεταξύ των Doers, επιχειρηματίες και πρωτοβουλίες, που εξειδικεύονται στον τομέα των digital nomads, οι κ.κ. Νίκος Βέκιος, Area General Manager (Greece) Selina, Πάνος Καραχάλιος, Συνιδρυτής Digital Nomads Thessaly & Central Greece Community, Νέλλη Κουβελάκη, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ “ΦΑΟΣ” & Δ/ντρια του “House by Phaos” και Έφη Πούλη, Iδιοκτήτρια Workhub Chania. Σε αυτό το session οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στις προϋποθέσεις προσέλκυσης του συγκεκριμένου κοινού, δίνοντας έμφαση στην αξία της επαφής και της συνύπαρξης τόσο με άλλους ψηφιακούς νομάδες όσο και με τις τοπικές κοινωνίες.

Η κα Κουβελάκη, εκπροσωπώντας την Καλαμάτα αναφέρθηκε στο «Work From Kalamata» ως πρωτοβουλία προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων σε επίπεδο προορισμού και στις βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτει ένας προορισμός για να προσελκύσει το εν λόγω κοινό, ως κάτωθι.

«Η Φάος ΚοινΣΕπ, ως φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που εφαρμόζει την κοινωνική καινοτομία στις δράσεις της και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για ενίσχυση της τοπικής ανέλιξης, αφουγκραζόμενη τις μελλοντικές ανάγκες, την τελευταία διετία κινείται σημαντικά στην προσέλκυση ψηφιακών νομάδων και remote workers στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Πιο συγκεκριμένα και  μετά την υλοποίηση σχετικών δράσεων, όπως το  «Κalamata smart city innovation talks», το “Digital Nomads: προορισμός Μεσσηνία” και  το “Digital mobilities” με τη συμμετοχή  φορέων της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προέκυψε η ανάγκη περισσότερο στεχευμένης πληροφόρησης  στο θέμα των ψηφιακών νομάδων.

Έτσι, πήραμε  την πρωτοβουλία πριν από ένα χρόνο περίπου, να δημιουργήσουμε στο πρότυπο του Work From Greece, την ψηφιακή πύλη “Work from Kalamata”, με την υποστήριξη της Crowdpolicy,  πρωτοβουλία η οποία έτυχε αποδοχής κι από τον Δήμο Καλαμάτας.

Αυτή τη στιγμή, λόγω του οτι και το coworking space “House by Phaos” που διατηρούμε στην πόλη, αποτελεί σημείο συνάντησης των ψηφιακών νομάδων στην κοινότητα, συγκεντρώνουμε θέματα προς επίλυση από τους ίδιους τους ταξιδιώτες, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και οι παροχές προς αυτή την ομάδα εργαζομένων, που θα επιλέξουν την Καλαμάτα και γενικότερα τη Μεσσηνία ως προορισμό.

Μην ξεχνάμε πως οι ψηφιακοί νομάδες, είναι μισθωτοί ή επαγγελματίες υψηλών εισοδημάτων, μεταφέρουν γνώση, μπορούν να υπάρξουν συνέργειες με τους τοπικούς επιχειρηματίες και φυσικά να διαμείνουν στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.  

Στόχος είναι, η δημιουργία ενός ισχυρού community στη Μεσσηνίας και φυσικά  η σαφή ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών που εμπλέκονται καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Επίσης η καθοδήγηση των ψηφιακών νομαδων προς χωριά και μικρές κοινότητες προς ανάπτυξη και της υπαίθρου.

-7 και 1 σημεία σύμφωνα με έρευνες πρέπει να καλύπτει ένας προορισμός

  • Να είναι ασφαλής, χωρίς στοιχεία εγκληματικότητας
  • Να παρέχει ένα σχετικά ικανοποιητικό κόστος διαβίωσης  
  • Να είναι εύκολα προσβάσιμος (π.χ. να έχει αεροδρόμιο, αυτοκινητόδρομο κλπ)
  • Να διαθέτει χώρους εργασίας
  • Να υπάρχει κοινότητα
  • Το κλίμα να είναι ζεστό
  • Γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ
  • Παράλληλες δραστηριότητες

Η Καλαμάτα, έχει τις προϋποθέσεις! Αυτό που χρειάζεται είναι στρατηγικός σχεδιασμός από την τοπική  αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού ώστε να αποτελέσει η Μεσσηνία μία από τις πρώτες επιλογές  των ψηφιακών νομάδων.»

This site is registered on wpml.org as a development site.