Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

Συμμετοχή της ΚοινΣΕπ «Φάος» στο Ελληνο-Ινδικό συνέδριο Επιχειρηματιών

Σας ενημερώνουμε ότι την 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το διεθνές συνέδριο Horasis India Meeting Athens 2024, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Οικονομίας (HICCE), τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων της Ινδίας (Confederation of Indian Industry) και τον ανεξάρτητο, διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό HORASIS.

Μία επιχειρηματική συνάντηση διεθνούς εμβέλειας, με γνώμονα την προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και την προώθηση νέων συνεργασιών ανάπτυξης και καινοτομίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν κρατικοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες, θεσμικοί φορείς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς πολιτικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το παρών επίσης έδωσαν ανώτερα στελέχη εταιρειών από την Ινδία, την Ελλάδα και τον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσουν και να προωθήσουν τις προοπτικές νέων συνεργασιών και επενδύσεων υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας. Μεταξύ αυτών ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η Βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός Νόρα Μπακογιάννη κι άλλοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Προσκεκλημένοι του Συνεδρίου, ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ «Φάος» Νέλλη Κουβελάκη η οποία συμμετείχε στο πάνελ για την ενίσχυση της start up κοινότητας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Και οι δύο συνομίλησαν με σημαντικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ινδίας, προβάλλοντας την περιοχή της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας σε ένα δυνητικά πελατειακό κοινό, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κυρίως στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών σε αγροτικά προϊόντα.

Στόχος της συνάντησης ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις αναφορικά με την ανάπτυξη στρατηγικών ESG, το μέλλον των υποδομών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των ΜμΕ. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη μακρά ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών, που δημιουργούν ένα ισχυρό υπόβαθρο για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η τεχνολογία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενισχύοντας τις προοπτικές για νέες, καινοτόμες συνέργειες. Το συνέδριο άνοιξε νέους δρόμους για συνεργασίες, δημιουργώντας ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.