Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΟΥ SEED “From SEED to the future”

«…Η κοινωνική καινοτομία είναι μια σύγχρονη λύση στο σχεδιασμό συμπεριληπτικών δημόσιων πολιτικών με επίκεντρο την κοινωνία»

   Την Τρίτη 4.4.2023 πραγματοποιήθηκε το τελικό διεθνές συνέδριο της Διακρατικής Σύμπραξης Κοινωνικής Καινοτομίας SEED (Ιταλία, Ελλάδα, Σλοβενία, Ρουμανία), στην Αθήνα με τίτλο: «From SEED to the Future», με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου SEED.

    Τις εργασίες του Συνεδρίου, προλόγισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων κα Άννα Στρατινάκη. Συμμετείχαν, η Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης του Υπουργείου κα Ελένη Γιώτη, η Ειδική Γραμματέας ΕΚΤ κα Νίκη Δανδόλου, η Επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντονισμού Δράσεων ΕΚΤ κα Ράνια Οικονόμου, η αναπληρώτρια επικεφαλής του ΕΚΤ, κα Andrea Leruste, η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ικανοτήτων Κοινωνικής Καινοτομίας κα Asta Jurjute, ο Εθνικός Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας και Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά, εκπρόσωποι των φορέων του Ελληνικού Δικτύου, καθώς και ξένοι εκπρόσωποι άλλων διακρατικών συμπράξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνική Καινοτομία.

   Παρουσιάστηκαν οι εργασίες, τα αποτελέσματα και τα παραδοτέα της διετούς δραστηριότητας της Σύμπραξης SEED, εκκινώντας με τη χαρτογράφηση δράσεων κοινωνικής καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο και καταλήγοντας στη διαμόρφωση εθνικών στρατηγικών για το πεδίο της κοινωνικής καινοτομίας. Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή της αναγκαιότητας και της προστιθέμενη αξίας της κοινωνικής καινοτομίας ως λύση σε πολλαπλές, και σύνθετες κοινωνικές προκλήσεις, ενώ παρουσιάστηκαν προηγμένες ελληνικές και διεθνείς δράσεις κοινωνικής καινοτομίας που ενέπνευσαν το κοινό. Η αδήριτη ανάγκη διάδοσης της κοινωνικής καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αναδείχθηκε και μέσα από τις τοποθετήσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου κοινωνικού καινοτομείν κ.κ. Enzio Manzini και Gorka Espiau.

 

  H Φάος ΚοινΣΕπ, ως ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας,  μέσω της Προέδρου της Νέλλης Κουβελάκη, παρουσίασε τις Δράσεις  του φορέα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή των coworking spaces στην τοπική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

  O συνεργατικός χώρος “House by Phaos” που ιδρύθηκε το 2018, από τους συμβούλους της Φάος, αφορά στο πρώτο coworking space σε πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Καλαμάτα και αποτελεί σημείο συνάντησης της πολιτιστικής και επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής.
   Προσδίδει εξωστρέφεια και αναπτυξιακό ρόλο στην πόλη καθώς φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες, remote workers και επιχειρήσεις.  Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν τη δυναμική της εξ αποστάσεως εργασίας  και τη μελλοντική εξέλιξη του επιχειρείν.
 
 
This site is registered on wpml.org as a development site.