Νέα & Εκδηλώσεις

Σε πιλοτική εφαρμογή θέτει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το μέτρο της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Στόχος είναι από το 2020 το μέτρο να λειτουργεί πλήρως και όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να συμπληρώνουν τα φορολογικά τους βιβλία με ηλεκτρονικό τρόπο και με άμεση σύνδεση με το Taxisnet.

Το νέο σύστημα που στοχεύει στην απλοποίηση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Περισσότερα...

Πλατφόρμες και εφαρμογές για τον τουρισμό, το real estate και το Fintech είναι οι αγαπημένες επιλογές του Απόστολου Αποστολάκη και του Γιώργου Δημόπουλου.

Πάνω από 28 εκατ. ευρώ έχει στα ταμεία του το fund VentureFriends II από τον περσινό κύκλο χρηματοδότησης ύψους 50 εκατ. ευρώ και συνεχίζει να αναζητά startups με έξυπνες ιδέες και βλέμμα στραμμένο εκτός των συνόρων.

«Αναζητούμε δυνατές και πολύ φιλόδοξες ομάδες που δημιουργούν τεχνολογικά προϊόντα και απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά», εξηγεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο insider.gr ο Απόστολος Αποστολάκης, συνιδρυτής και partner της VentureFriends. Ο ίδιος γνωρίζει όσο λίγοι τις ελληνικές startups, αφού βρίσκεται πίσω από success stories όπως TaxiBeat, efood, doctoranytimedouleutarasBluegroundκ.α.

Περισσότερα...

Στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki – ACT πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο πρόγραμμα καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος με τίτλο YOUNG BUSINESS CREATORS. Συμμετείχαν παιδιά τα οποία είχαν ολοκληρώσει την Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Το θερινό αυτό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – ACT. Οι μικροί μαθητές μέσω καθοδήγησης και ομαδικής εργασίας, ως νεαροί επιχειρηματίες, έμαθαν να χτίζουν τις μικρές επιχειρήσεις τους. Ξεκίνησαν από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, το brand name, την παραγωγή των προϊόντων τους, μέχρι και την πώληση τους. Επισκέφθηκαν επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης, τη διαφήμιση και τους τρόπους προώθησης της επιχείρησής τους, ανάλογα με το target group στο οποίο απευθύνονται.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος τα παιδιά παρουσίασαν τα προϊόντα τα οποία είχαν φτιάξει σε γονείς, συγγενείς και φίλους με ένα bazaar το οποίο διοργάνωσαν στο ACT. Το ποσό το οποίο συγκέντρωσαν από την πώληση των έργων τους, προσφέρθηκε στο Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», για τους σκοπούς του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» κυρία Τίμη Μπακατσέλου συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους «μικρούς επιχειρηματίες».

www.dinamiprosforas.gr

003 696x1155

 

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή επιχειρηματιών, διενεργήθηκε χθες Τετάρτη 31 Ιουλίου η παρουσίαση των ενεργών προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι της «Φάος» ΚοινΣΕπ, της «Μαρία Νταμάτη και Συνεργάτες - EXDIAMESOLAVISI» και της «Μητρόπουλος Γιάννης και Συνεργάτες Ε.Ε. – CDI», κατατόπισαν το κοινό για τους όρους και τις προϋποθέσεις που αφορούν σε επιχειρηματικά προγράμματα του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στα ενεργά προγράμματα:

  • EΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ
  • ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
  • LEADER ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

 

Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως επικοινωνήσετε με το τηλ 2721094000 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

67295554 10220226336838795 7439398885891506176 o

 68546967 10220226340158878 3164584658776096768 n

 

 

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 30.07.2019, ο Καλοκαιρινός Κύκλος Επανορθωτικού Διαλόγου στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού House by Phaos με εισηγητή τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Πρόκειται για μία μέθοδο ειλικρινούς διαλόγου, αποτελεσματικής διαχείρισης συναισθημάτων αλλά και ανταλλαγής απόψεων που στόχο έχει να διευκολύνει την αληθινή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να ακουστούν.

Οι Επανορθωτικοί Κύκλοι ανεξαρτήτως θεματολογίας τυγχάνουν εφαρμογής σε πολλά κλειστά «συστήματα», ιδιαίτερα στο εξωτερικό, σε δομές όπως σχολεία, φυλακές, εργασιακούς χώρους κ.α. και αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μιλήσουν και να ακουστούν χωρίς να διακόπτονται μέσω του διαλόγου.

Οι Επανορθωτικοί Κύκλοι έχουν πολλές ειδικότερες μορφές ανάλογα με τη θεματολογία τους: υπάρχουν Κύκλοι διαλόγου, Κύκλοι θεραπευτικοί, Κύκλοι υποστήριξης, επίλυσης συγκρούσεων, Κύκλοι εκμάθησης κι εκπαίδευσης, κλπ. Η συμμετοχή είναι πάντοτε εθελοντική, τόσο σε επίπεδο παρουσίας στον Κύκλο όσο και σε επίπεδο συμμετοχής στον διάλογο. Η ελευθερία, δηλαδή, να σιωπήσει κάποιος κρίνεται εξίσου σημαντική με την ελευθερία να μιλήσει.

Περισσότερα...
Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: phaosorg@gmail.com

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)