Νέα & Εκδηλώσεις

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τελέστηκε τη Δευτέρα 15/4 η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η δική μας Μαρία Κάλλας” στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού House by Phaos. Πρόκειται για έργο του βραβευμένου Ελληνοσουηδού σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και μεγάλης ομάδας συντελεστών πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν και εθελοντικά. Η ανάθεσή του έργου στο σκηνοθέτη έγινε από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, τη Διεθνή Ένωση Μεσσηνιακών Σωματείων της Ελλάδας και της Διασποράς που ιδρύθηκε το 1997 και σκοπό έχει την προβολή και προώθηση των εθνικών θεμάτων, τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, τη διατήρηση της μεσσηνιακής παράδοσης και τη διάδοση των πολιτισμικών, λαογραφικών και πνευματικών χαρακτηριστικών της Μεσσηνίας.

Η ταινία, μετά την πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη στις 19 Μαρτίου 2017 και  τις προβολές σε Σικάγο, Βοστώνη, Μόντρεαλ, Τορόντο, Λος Άντζελες, Καλαμάτα, Αθήνα, Πρέβεζα, Μαυρομάτι, Κοπανάκι, Σιδηρόκαστρο και Βελίκα συνεχίζει τις προβολές της σε κινηματογραφικές αίθουσες και  Φεστιβάλ.

Περισσότερα...

Κοινωνική οικονομία είναι μια αλληλέγγυα οικονομία, είναι ένας άλλος χώρος οικονομικής δραστηριότητας, πέρα από την ανταγωνιστική οικονομία και μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά για το εισόδημα και την απασχόληση, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της δυσπραγίας και της φτώχειας.

Η ουσία  της κοινωνικής οικονομίας επικεντρώνεται στις υπαρκτές ανάγκες του παρόντος, ιδιαίτερα όσον αφορά την απασχόληση έχοντας ως αποστολή να καλύψει τούτες τις ανάγκες όπου κι αν εμφανίζονται επιστρατεύοντας μέσα όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και οι δωρεές.

Περισσότερα...

Ποιες είναι οι απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται σήμερα οι μαθητές για να μπορούν να προσαρμοστούν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, για την επιτυχία στην κοινωνία, στους χώρους εργασίας και στο επιχειρείν; Ποιες είναι, τελικά, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα που «πυροδοτούν» το αύριο;

Το σύνολο των συγκεκριμένων δεξιοτήτων περιγράφεται συνήθως από τα «4C», από τα αρχικά γράμματα τεσσάρων λέξεων του αγγλικού αλφαβήτου. Δηλαδή, τα «creativity» (δημιουργικότητα), «collaboration» (συνεργασία), «critical thinking» (κριτική σκέψη) και «communication» (επικοινωνία). Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, στη λίστα μπαίνουν δεξιότητες όπως της μάθησης και της καινοτομίας, του ψηφιακού αλφαβητισμού και της σταδιοδρομίας.

Αποτέλεσμα όλου αυτού του συνόλου είναι η δημιουργία, η συνεργασία, η ανάλυση και η ανταλλαγή μαθησιακής εμπειρίας και γνώσης. Όσον αφορά στον χώρο της εκπαίδευσης, μεταβάλλονται οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας και οι καθιερωμένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ καθηγητή και μαθητών. Οδηγούμαστε σε αλλαγές στο γνωστικό αντικείμενο, στο πρόγραμμα των σχολείων, στην προσωπικότητα των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευόμενων και στον τρόπο διδασκαλίας.

Περισσότερα...

Πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

Με μόλις δύο προσκλήσεις να έχουν δημοσιευτεί για τις ιδιωτικές επενδύσεις, το Leader/CLLD αρχίζει από τις 7 Μαρτίου και σταδιακά να ξεμπλοκάρει. Εγκλωβισμένο σε ένα πολυδαίδαλο κανονιστικό πλαίσιο, ανάμεσα σε πολλούς φορείς εφαρμογής, και με τροποποιητικές πράξεις που ήρθαν να φέρουν νέες αλλαγές, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του ΠΑΑ 2014-2020, δεν έχει ακόμη αρχίσει να υλοποιείται.

Δείτε εδώ όλες τις προαναγγελίες

Περισσότερα...

Σε καλωσορίζουμε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του έργου E-Trairning Centre for Social Enterprises (ETC4SE) για start-up κοινωνικές επιχειρήσεις, με τίτλο «Σκέψου Κοινωνικά, Δράσε Επιχειρηματικά». Μέσω του διαγωνισμού σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις τις επιχειρηματικές σου ικανότητες, και να αποκτήσεις νέα γνώση και έμπνευση.

Διαγωνίσου με την ιδέα σου, ωφελήσου από την επαφή σου με ειδικούς και επιχειρηματίες και μεγάλωσε το δίκτυό σου. Η ιδέα σου μπορεί να ταξιδέψει και εκτός συνόρων, να αναμετρηθεί με άλλες ιδέες και προτάσεις από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να νικήσει. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό, δέξου την πρόκληση!

Το έργο ETC.4SE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη δημιουργία εκπαιδευτικών πόρων και εργαλείων που θα βοηθήσουν υφιστάμενους και μελλοντικούς επιχειρηματίες στον κλάδο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Έχει παρατηρηθεί έλλειψη σχετικά με εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ενότητες και υλικό καλών πρακτικών που να αναφέρονται σε πραγματικές επιχειρήσεις και να είναι σε θέση να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις που παράλληλα θα αντιμετωπίζουν κοινωνικές προκλήσεις. Αυτό είναι που στοχεύει να προσφέρει το έργο μας: ευκαιρίες για μάθηση που θα ενθαρρύνει νέους μακροχρόνια άνεργους να μπουν στον επιχειρηματικό κόσμο, να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι.

Περισσότερα...
Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: info@phaos.org

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)