Νέα & Εκδηλώσεις

Με στόχο τον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής που υπάρχει λόγω των εικονικών και πλαστών τιμολογίων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δρομολογεί εσπευσμένα την κατάργηση των χάρτινων τιμολογίων και την καθιέρωση του ηλεκτρονικού λογιστηρίου. Η πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου για το e- λογιστήριο τους επόμενους μήνες θα οδηγήσει στην υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα εκδίδουν τα τιμολόγια τους ηλεκτρονικά ενώ online θα ενημερώνουν και τα φορολογικά βιβλία τους.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα περιέχει:

  • Ειδική φόρμα, στην οποία θα καταχωρούνται λεπτομερώς όλα τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών.
  • Ειδική φόρμα, στην οποία θα καταχωρούνται αναλυτικά οι δαπάνες της επιχείρησης.
  • Ειδική φόρμα με στήλες όπου θα εμφανίζεται το άθροισμα εσόδων και δαπανών, για κάθε ημέρα, καθώς και για κάθε μήνα, για το τρίμηνο και για το σύνολο του έτους ή της χρήσης (δεδομένου ότι ορισμένες εταιρείες τηρούν βιβλία σε υπερδωδεκάμηνη χρήση).
Περισσότερα...

01 Meituan Dianping

Για πρωτοποριακές υπερ-εφαρμογές συναλλαγών

Το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Meituan Dianping – μια κινεζική τεχνολογική πλατφόρμα που επιταχύνει την κράτηση και την παράδοση υπηρεσιών όπως φαγητό, διαμονή σε ξενοδοχεία και εισιτήρια κινηματογράφου – διευκόλυνε 27,7 δισεκατομμύρια συναλλαγές (αξίας 33,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για περισσότερους από 350 εκατομμύρια ανθρώπους σε 2.800 πόλεις. Αυτές είναι 1.783 υπηρεσίες εκτελεσμένες από την Meituan κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρα, με κάθε πελάτη να το χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα.

02 Grab

Για τη μόχλευση της μεταφοράς ως πλατφόρμα για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εφαρμογής για τη Νοτιοανατολική Ασία

Στη Νοτιοανατολική Ασία, η Grab, η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, ανάγκασε το Uber να απομακρυνθεί από την περιοχή το 2018 και κατέκτησε τις τοπικές δραστηριότητες. Λίγους μήνες αργότερα, επέκτεινε την εφαρμογή της για να προσφέρει στους 130 εκατομμύρια χρήστες της όχι μόνο την παράδοση τροφίμων και την κράτηση ταξιδιών, αλλά και οικονομικές και άλλες υπηρεσίες. Αυτές οι προσπάθειες βοήθησαν την Grab να επιτύχει έσοδα ύψους 1 δισ. δολαρίων το 2018 και να προσελκύσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση για επέκταση. Αργότερα φέτος, θα προσθέσει υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης από την Ping An, την κινεζικό ψηφιακό γίγαντα της υγείας.

Περισσότερα...

Ο Σωστός Σχεδιασμός η Εγγύηση της Επιτυχίας!

Η δημιουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά ένα καλό εργαλείο που αν γίνει σωστή χρήση θα βοηθήσει στην επίλυση τοπικών προβλημάτων και μέσα από αυτή την διαδικασία στην δημιουργία βιώσιμου σχήματος και θέσεων εργασίας.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας δεν είναι ο αυτοσκοπός μιας ΚοινΣΕπ λάθος που κάνουν πολλοί αλλά το αποτέλεσμα μιας σωστής στόχευσης στην επίλυση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και μέσα από τις δράσεις αυτές η ανάπτυξη της ΚοινΣΕπ και η αμοιβή των εργαζόμενων μελών της

Δυστυχώς όπως κάθε καλή ιδέα και αυτή έπεσε θύμα επαγγελματιών της εκμετάλλευσης και της λαμογιάς και είχαμε και έχουμε δυσάρεστα φαινόμενα που έχουν δώσει άσχημη εντύπωση σε μια καλή πρόθεση του νομοθέτη.

Έως τώρα σύμφωνα με υπάρχοντα στατιστικά από τα μέσα Μαΐου στο μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας έως τώρα έχουν εγγραφεί πάνω από 1054 ΚοινΣΕπ σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 34 είναι της κατηγορίας Ένταξης, 115 της κατηγορίας Κοινωνικής Φροντίδας και 905 της κατηγορίας Παραγωγικού Σκοπού όπως μπορούμε να δούμε και στον μοναδικό οδηγό ΚοινΣΕπ αναλυτικά.

Περισσότερα...

Παρατείνεται μέχρι τις 23 Ιουνίου 2019 η προθεσμία συμμετοχής στον Διαγωνισμό «Trophy - Τροφή Challenge». Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στο www.trophychallenge.gr.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό διεκδικούν:

  • Απ’ ευθείας συμμετοχή στον τελικό του παγκόσμιου αγροδιατροφικού διαγωνισμού Future Agro-challenge, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019, και παρουσία με περίπτερο στην έκθεση.
  • Πενθήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στα agri-food τμήματα και ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers στις Η.Π.Α., όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ερευνητές, επιχειρηματίες και επενδυτές, όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.
  • Xρηματικά έπαθλα ύψους €25.000.

Ο διαγωνισμός "Trophy – Τροφή Challenge", υλοποιείται από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος και του “Trophy – Τροφή Challenge” είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ Χρυσός Χορηγός του Διαγωνισμού η Τράπεζα Πειραιώς.

Περισσότερα...

Ως μονόκερος (unicorn) χαρακτηρίζεται μια startup η οποία καταφέρνει να ξεπεράσει σε αξία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη τέτοια, στο εξωτερικό έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετοί μονόκεροι. Για την ακρίβεια, μέσα στο 2019 και μέχρι σήμερα, έχουν «γεννηθεί» 50 τέτοιοι, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με έρευνα του Crunchbase, η... φωλιά των μονόκερων φαίνεται πως είναι, και φέτος, η Καλιφόρνια. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν προϊόντα που στοχεύουν στο καταναλωτικό κοινό και δείχνουν να «ξοδεύουν» χρήματα σε απίστευτους ρυθμούς. Εντούτοις, την φετινή χρονιά κάνουν την εμφάνιση τους και κάποιες διαφοροποιήσεις.

Το 2019, δείχνει να περιορίζεται ο αριθμός των μονόκερων από την Κίνα, παρά το ότι η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται πολύ κοντά με την πρώτη στη γενική κατάταξη των τελευταίων ετών (196 από τις ΗΠΑ, 165 από την Κίνα). Φέτος, έκαναν την εμφάνιση τους 35 αμερικανικού μονόκεροι, αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τους 4 της Κίνας και τους 2 του Χονγκ Κονγκ. Κατά τα λοιπά, από έναν unicorn είχαν οι Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Βραζιλία, ενώ τρεις είχε η Ινδία.

Περισσότερα...
Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: info@phaos.org

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)