Νέα & Εκδηλώσεις

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη πραγματοποιήσαν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της κας Κέλλυς Μακροπούλου, την Κυριακή 27 Iανουαρίου 2019 στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού “House by Phaos” στην Καλαμάτα.

Οι κ.κ.  Μαρία Καραγιάννη Αστυνόμος Α της Αστυνομικής Δ/νσης Μεσσηνίας και η κα Νανίτα Ρουσοπούλου Καλλικούνη ψυχολόγος, σύμβουλος οικογένειας και παιδιού και θεραπεύτρια οικογένειας του European Family Therapy Association (EFTA), υπό τον συντονισμό της κας Κέλλυς Μακροπούλου, αναφέρθηκαν στην   «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», μέσω πραγματικών περιστατικών, αιτιών και τρόπων αντιμετώπισης των γεγονότων.

Σύμφωνα με στοιχεία, 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας, η οποία παρουσιάζεται με αρκετές μορφές: σεξουαλική κακοποίηση μέσα στον οικογενειακό κύκλο, παιδική πορνογραφία και πορνεία, διαφθορά, προσέγγιση μέσω Διαδικτύου και σεξουαλική επίθεση από συμμαθητές.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των γονέων και των εκπαιδευτικών που  παρακολούθησαν την εκδήλωση και ενημερώθηκαν για την εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει σκοπό τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής βίας «Ένα στα Πέντε».

 

19

 

Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: info@phaos.org

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)