Νέα & Εκδηλώσεις

Με ιδιαίτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης που έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού “House by Phaos” στην Καλαμάτα!

Την Δευτέρα και την Τετάρτη ο Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τσέλιος, μέσω των βιωματικών του Σεμιναρίων, μας ώθησε σε δράση καλώντας μας να βάλουμε στην άκρη τις ανασφάλειες, το φόβο, το θυμό, τη ζήλεια  και να αναλάβουμε την ευθύνη για τον εαυτό μας. Προέτρεψε τους συμμετέχοντες να πάψουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες για τις αναποδιές της ζωής τους σε τρίτα πρόσωπα και πιστέψουν περισσότερο στους ίδιους. Πετώντας από πάνω μας τη νοοτροπία του θύματος αρχίζουμε σιγά σιγά να λαμβάνουμε αποφάσεις και να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας μέσα από τις προσωπικές μας επιλογές, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας και συνεπακόλουθα καθορίζοντας το μέλλον μας. Υιοθετώντας αυτή τη φιλοσοφία ζωής και αλλάζοντας τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, μπορεί κανείς να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, ξεπερνώντας τους προσωπικούς τους φόβους, αφού θα βλέπει την αποτυχία όχι ως μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία μη επίτευξης του επιθυμητού, αλλά ως μια διαρκή πορεία για εξέλιξη και αυτοβελτίωση.

Την Παρασκευή, η Leadership Coach Ροδούλα Δημητριάδου επισήμανε τους λόγους που αξίζει να βάλουμε τις τεχνικές του coaching στη ζωή μας ώστε να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε το χαμένο ηγέτη που έχουμε μέσα μας. Είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε είσαι έμπορος, δάσκαλος, νοικοκυρά, μητέρα που μεγαλώνει το παιδί της, όλοι είμαστε ηγέτες. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του coaching που οδηγούν ένα βήμα πιο κοντά στον εσωτερικό μας εαυτό, στο μικρό παιδί που έχουμε μέσα μας και στο τι θέλουμε πραγματικά από τη ζωή μας, μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τα εφόδια που μας έχουν δοθεί και τις ικανότητες μας ο καθένας ξεχωριστά για να επιτύχουμε.

Το Σάββατο η Συνθετική Ψυχολόγος και Life Coach Λίλα Τζωρτζακάκη μας μίλησε για τις δυνάμεις της θετικής σκέψης και πως αυτή καθορίζει την ποιότητα της ζωής όλων μας. Υπάρχουν άραγε κάποιοι που εκπέμπουν πάντα σε θετική συχνότητα; Και από την άλλη υπάρχουν άτομα που πάντοτε μεμψιμοιρούν για όσα κακά αντιμετωπίζουν στη ζωή τους; Οι σκέψεις μας έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάθεσης μας αλλά και στην αναγνώριση των συναισθημάτων μας. Σήμερα οι περισσότεροι τείνουμε να ερμηνεύουμε τη ζωή και τις εμπειρίες μας μέσα από ένα αρνητικό πρίσμα (π.χ. «Είμαι πάντα άτυχος», «Σε μένα συμβαίνουν όλα», «Είμαι αδικημένος»). Η κα Τζωρτζακάκη μας προτρέπει να αναζητήσουμε μια συνειδητά πιο θετική στάση ζωής. Να υιοθετήσουμε ένα θετικό μοτίβο, το οποίο μας κινητοποιεί, μας χαρίζει ικανοποίηση και μας ωθεί να προσπαθήσουμε για την προσωπική μας βελτίωση.

Τέλος, το Σάββατο οι "theSpeakers" πραγματοποίησαν το δεύτερο σεμινάριο-workshop  στο "House". Θέτοντας τον πήχη υψηλότερα από την πρώτη φορά μίλησαν για τις περισσότερες από τις τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει κάποιος που θέλει να κάνει μια δημόσια ομιλία και για ακόμη μια φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Μας εξήγησαν πως δομείται βήμα προς βήμα μια ομιλία μπροστά σε μεγάλο αλλά και σε μικρότερο κοινό, τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται, όπως αυτή της οπτικής επαφής με το κοινό, της πειθούς, της επεξήγησης του θέματος, ώστε να είναι σαφές, της αφήγησης της ιστορίας με αρχή μέση και τέλος, καθώς και με λέξεις και φράσεις που να εγείρουν συναισθήματα και να εκφράζουν τη δική μας αλήθεια, καθώς και τα σφάλματα που πρέπει να αποφεύγονται όπως οι χασμωδίες και η επανάληψη λέξεων και φράσεων που δεν επιφέρουν κανένα επιπλέον όφελος.

Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα στο "House by Phaos" με νέες δράσεις!

 

Έλα στα Γραφεία μας

Σφακτηριας 18,
241 33 Καλαμάτα

Επικοινώνησε με την Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ

Phone: +2721094000
Email: info@phaos.org

Ωρες Επισκεψης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9 ΠΜ - 9 ΜΜ
Σάββατο: 9 ΠΜ - 3:30 ΜΜ
Κυριακή: Κλειστά :)