Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

“Work from Kalamata”

Το επίσημο portal της πόλης για τους ψηφιακούς νομάδες

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δράσεων εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας  Υπουργείων, Φορέων και Επιχειρηματιών και με το συντονισμό της «Φάος» ΚοινΣΕπ

•           Kalamata@smartcity innovation talks (02/2021)

•           Ψηφιακοί Νομάδες: Προορισμός Μεσσηνία  (05/2021)

•           Digital Mobilities Conference (11/2021)

σχετικών με τους Ψηφιακούς Νομάδες και τις Έξυπνες πόλεις, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και των επιχειρήσεων για την σπουδαιότητα του θέματος το οποίο μπορεί να προσδώσει αναπτυξιακή τάση στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, την ενσωμάτωση της σε δίκτυα ψηφιακών νομάδων-work from anywhere και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

H “Φάος” Κοιν.Σ.Επ, ως φορέας Κ.Αλ.Ο. που προωθεί την κοινωνική οικονομία μέσω της κοινωνικής καινοτομίας  και μέσα από το coworking space “House by Phaos”, το οποίο έχει ιδρύσει και λειτουργεί από το 2018 φιλοξενώντας δημιουργικούς επαγγελματίες, coworkers και ψηφιακούς νομάδες, αντιλαμβανόμενη πλήρως την ευκαιρία που αναδεικνύει η νέα ψηφιακή εποχή, ανταποκρίνεται στην πρόκληση αυτή, προς όφελος της πόλης.

Επιδίωξη του φορέα, είναι η πόλη της Καλαμάτας να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ψηφιακούς νομάδες (digital nomads), οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν την απομακρυσμένη εργασία με μία διαφορετική ποιότητα ζωής.

Οι ψηφιακοί νομάδες, που πολλαπλασιάστηκαν μέσω της πανδημίας, αποτελούν πλέον το νέο σημαντικό αναδυόμενο τουριστικό κεφάλαιο της χώρας μας, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού κ. Κικίλια, ο οποίος από το βήμα του Συνεδρίου «Next is now 2021: Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική́ Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές», όρισε ως πιλοτικό προορισμό και την Καλαμάτα.

Ο φορέας της «Φάος» Κοιν.Σ.Επ. στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του και με σκοπό την πλήρη ενημέρωση αυτών των ανθρώπων οι οποίοι θα συμβάλλουν καθοριστιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Καλαμάτας, δημιούργησε το νέο διαδικτυακό portal “Work from Kalamata”, στο οποίο προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και η μοναδικότητα του τόπου σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο επισκέπτης της νέας ιστοσελίδας “Work from Kalamata” μπορεί να περιηγηθεί σε μία σειρά πληροφοριών για την πόλη και την περιοχή, όπως για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες, τον καιρό, την γαστρονομία, τα σημεία ενδιαφέροντος, τις ποικίλες εμπειρίες και να έχει μία πλήρη εικόνα για την ιδιαίτερη ποιότητα ζωής που προσφέρεται, εξασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική ζωή και εργασία. Παράλληλα, του δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές για περαιτέρω πληροφορίες και εξυπηρέτηση σχετικά με την πόλη, αλλά και την διαδικασία χορήγησης της σχετικής Visa.

Επιπλέον, μέσα από το διαδικτυακό portal, οι ψηφιακοί νομάδες έχουν άμεση πρόσβαση σε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει τη μοναδική φυσική ομορφιά της Καλαμάτας, αλλά και τα πολυεπίπεδα πλεονεκτήματα της πόλης που τους καλεί να τους φιλοξενήσει, ενώ διαθέτει ένα σύγχρονο περιβάλλον ειδικά υλοποιημένο για άτομα με αναπηρία.

Η εμπειρία του επισκέπτη, επεκτείνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με λογαριασμούς σε Facebook και Instagram.

Η δημιουργία και επιμέλεια της ιστοσελίδας, πραγματοποιήθηκε από την “Crowdpolicy”, με τον Καλαματιανό συνιδρυτή της κ. Γιώργο Καραμανώλη να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα της «Φάος» γι’ αυτό το αναπτυξιακό κοινωνικά έργο. 

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, αντιλαμβανόμενος τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων στην περιοχή, αγκάλιασε την πρωτοβουλία και δήλωσε την ένθερμη υποστήριξή του.

Το νέο portal “Work from Kalamata”, μπορείτε να το επισκεφθείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: https://workfromkalamata.gr/

Βρείτε το “Work from Kalamata” στα Social Media:

https://www.facebook.com/wfklm

https://www.instagram.com/workfromkalamata/

This site is registered on wpml.org as a development site.