Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

To “Mindspace” με την υποστήριξη του Ιδρύματος ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ οργανώνουν την πρώτη τους δια ζώσης εκδήλωση στην περιοχή της Καλαμάτας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 11π.μ. στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (Πλ. 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα). Το θέμα της εκδήλωσης αφορά στην προώθηση και ενδυνάμωση του επιχειρείν και της νεανικής επιχειρηματικότητας σε φοιτητές και νέους μέσα από μία ημέρα εκπαίδευσης και πρακτικής εφαρμογής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να αντλήσουν γνώση μέσα από τους μέντορες καλεσμένους της εκδήλωσης αλλά και να διαγωνιστούν σε πρακτικά επιχειρηματικά κομμάτια που θα τους δοθούν για να κερδίσουν δώρα.  Κάποια από τα δώρα που θα δοθούν στους συμμετέχοντες είναι δωρεάν συμμετοχές στο Mindspace University, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν έως και 10.000€ για την επιχειρηματική τους ιδέα, καθώς και δωρεάν συμμετοχή και μεταφορά στο πρόγραμμα “Developing Employability through Entrepreneurial methods” που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, 24 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2022.

Στην ημερίδα θα υπάρξουν σεμινάρια από μέντορες, διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και έπαθλα στους νικητές ως ανωτέρω.

Ξεκίνα την επιχειρηματική σου πορεία τώρα κλείνοντας την θέση σου εδώ: http://www.mindspace.gr/signup

Η Προέδρος της Φάος ΚοινΣΕπ, κ. Νέλλη Κουβελάκη, συμμετέχει στην ημερίδα με τη θεματική “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη” αναφέροντας και παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα.

To “Mindspace” δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων να ενεργούν επιχειρηματικά ως καταλύτες στη βιωσιμότητα της κοινωνίας, να τους ενδυναμώσει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία προβλήματα στη ζωή τους και να οδηγηθούν στην οικονομική ανάπτυξη.

Για το σκοπό αυτό, οι δραστηριότητες και η αποστολή του “Mindspace” επικεντρώνονται σε φοιτητές πανεπιστημίου, στηρίζοντας την  επιχειρηματική τους προσπάθεια, ενώ αναπτύσσουν σημαντικά τα soft skills τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, ακόμη και σε περίπτωση αποτυχίας. Η ομάδα στόχος του “Mindspace” είναι φοιτητές χωρίς προηγούμενη επιχειρηματική δράση, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε έργα που θα τους βοηθήσουν να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα σε διάφορα πλαίσια.

Τα ευρείας κλίμακας διεθνή προγράμματα του Mindspace συνδέουν αυτούς τους δικαιούχους με τις ανάγκες της αγοράς και ανοίγουν νέες πορείες καριέρας, ενώ τους δείχνουν τις επιχειρηματικές προκλήσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν σε διαφορετικούς κλάδους. Επιπλέον, στόχος είναι να εκπαιδευτούν στο πώς να χρησιμοποιούν το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο και τις ήπιες δεξιότητές τους για να σκέφτονται με πιο επιχειρηματικό τρόπο, ανεξάρτητα από το αν αποφασίσουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ακολουθήσουν άλλο δρόμο.

 
Κάτω από αυτήν την ομπρέλα, η Mindspace έχει οργανώσει πολλά επιχειρηματικά προγράμματα για φοιτητές επιχειρηματίες πρώιμου σταδίου, ενεργώντας ως προθερμοκοιτίδα με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά ταξίδια με επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, έργα ανταλλαγής προσωπικού, καθοδήγηση και μαθήματα κατάρτισης σε επιχειρηματικά θέματα, εκπαιδευτικά προγράμματα για ομάδες πρώιμου σταδίου και φοιτητές χωρίς επιχειρηματική ιδέα, σειρά συναντήσεων και συνεδριών δικτύωσης για τη σύνδεση φοιτητών με ακαδημαϊκούς και διακεκριμένους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και την Αμερική.


Αυτή τη στιγμή έχει παραρτήματα σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Ξάνθη.

Έχει επίσης οργανώσει διαπροσωπικές δραστηριότητες σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Βόλο, Χανιά, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο.

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του «Mindspce»  ξεκίνησαν 16 νέες επιχειρήσεις τα τελευταία 3 χρόνια και δημιούργησαν 97 νέες θέσεις εργασίας.

Ξεκίνα την επιχειρηματική σου πορεία τώρα κλείνοντας την θέση σου εδώ: http://www.mindspace.gr/signup

Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

This site is registered on wpml.org as a development site.