Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Phaos

1615215878426-_1_

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ ΚΑΔΟΓΛΟΥ!

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού  “House by Phaos”, εν μέσω  δεκάδων θεατών, η ποιητική συλλογή  “Μόριμος, ο πένθιμος επισκέπτης του θέρους” της Κορνηλίας Καδόγλου. 
Η Κορνηλία Καδόγλου είναι βιολόγος και ποιήτρια , εργάζεται στον εργαστηριακό τομέα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, είναι μητέρα ενός εννιάχρονου αγοριού του Κωνσταντίνου, στο οποίο έχει αφιερώσει και το βιβλίο της . Έχει εκδώσει δύο ποιητικά βιβλία με τους τίτλους ” Οι πινελιές της νιότης” και “Μόριμος, ο πένθιμος επισκέπτης του θέρους “

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν : η λογοτέχνης, Μαίρη Νταλλή, η φιλόλογος βιβλιοθηκονόμος και msc δημιουργικής γραφής Πωλλέτα Ψυχογυιοπούλου , η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού,  η φιλόλογος και διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας Γεωργία Γάλλου, ενώ συντονιστής ήταν ο φιλόλογος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Εμφασις 91,8 Παναγιώτης Δραγκιώτης.

Το House by Phaos γέμισε με όμορφες παρουσίες, συναδέλφους, φίλους της ποιήτριας αλλά και με ανθρώπους που ήρθαν να γνωρίσουν την Κορνηλία.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Υποστράτηγος Ιατρός και συγγραφέας Γεώργιος Γκόνης, η Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου. καθώς και η Πρόεδρος της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου.

Η Κορνηλία Καδόγλου, με τον ξεχωριστό ποιητικό της ύφος, οδήγησε το κοινό μέσα από μια εξαιρετικά προσεκτική και ποιητική περιπλάνηση. Η συλλογή “Μόριμος, ο Πένθιμος Επισκέπτης του Θέρους” αναδεικνύει τη μελαγχολία με μια ευαίσθητη και βαθιά ματιά στον κόσμο. Η ποιήτρια εξερευνά τα συναισθηματικά τοπία του ανθρώπινου ψυχισμού με λυρική ευαισθησία και επιδεξιότητα.

Στον πολυδιάστατο χώρο του “House by Phaos,” η ατμόσφαιρα ενισχύθηκε από τη σύνθεση του περιβάλλοντος, προσφέροντας μια πλούσια εμπειρία στο κοινό. Οι λέξεις της Κορνηλίας Καδόγλου γίνονταν ζωντανές, χαράσσοντας εικόνες και συναισθήματα που αγγίζουν την ψυχή. Η ενασχόληση με τον “Μόριμο,» τον πένθιμο επισκέπτη του θέρους, ανέδειξε την ικανότητα της ποιήτριας να μεταφράζει την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων σε μια γλώσσα που αγγίζει τον καθένα.

Η Κορνηλία Καδόγλου δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν με την ειλικρίνεια και τη βάθος των στίχων της. Η ποιητική της συλλογή είναι μια πρόκληση για όσους αναζητούν την ουσία και το νόημα στις λέξεις.

Η ποιήτρια ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, υπέγραψε τα βιβλία της στο καθένα με διαφορετική αφιέρωση, ακολούθησαν κεράσματα ως χορηγία από τα Ζαχαροπλαστεία Καννά, ενώ , η βραδιά συνεχίστηκε με ευχές, συζητήσεις και φωτογραφίσεις με την ποιήτρια.

Διοργανωτής ήταν το βιβλιοπωλείο Bookmark-Lykourgos Λυκούργος Καρολεμέας και οι εκδόσεις Φ. Χαντζηπάντου

Κείμενο και φωτογραφικό υλικό Σούλα Φράγκου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

This site is registered on wpml.org as a development site.